De Kunst & Ambachtenwinkel

Uniek, duurzaam en van lokale ondernemers

De winkel van OngeEikt

De Kunst & Ambachtenwinkel van OngeEikt is sinds juni 2020 gevestigd aan het Koopmansplein 6-8 in Assen, een tijdelijke locatie.  Hier verkopen we de kunstwerken en ambachtelijke creaties van onze leden. De meeste koopwaar is uniek en duurzaam gemaakt. Bij veel producten is er sprake van hergebruik of het 'upcyclen' van materialen, soms op een onverwachte manier. Ook de natuur speelt een grote rol, op foto's, in beelden en in het hergebruik van bijvoorbeeld wol.
In de winkel is een minibieb, waar je boeken kunt halen en brengen rond thema's als duurzaamheid, kunst, ambachtelijk werk en samenwerken. Ook is er een inleverplek voor kaarsresten. Van deze resten maakt SML-kaarsenatelier weer nieuwe kaarsen. 


Assortiment

We vernieuwen het assortiment en de inrichting van de winkel regelmatig, zodat ook onze vaste klanten nieuwe producten en cadeautjes kunnen vinden.
Er zijn teveel producten om ze allemaal te noemen, maar dit kun je onder andere in onze winkel kopen: calendulazalf, armbandjes, keramiek, pindakaas, ansichtkaarten, duurzaamheidskalender, kaarsen, wierook, plantjes, kussens, schaaltjes, edelstenen, etherische oliën, fotokalenders, kettingen, geschept papier, thee, kiemzaden, textielkunst, mondkapjes, wanddecoraties, talking sticks, flagdrums, kunst, meubels.


Winkelen op afspraak en online verkoop via webwinkels

Met ingang van 31 maart 2021 is winkelen op afspraak mogelijk bij onze  winkel aan het Koopmansplein. Via deze link kun je een afspraak maken om een half uur rustig rond te kijken tussen onze bijzondere, unieke en lokale producten.
Je kunt ook online komen 'snuffelen' en kopen, want veel van onze coöperatieleden hebben een webwinkel waar je hun producten kunt bestellen. Die hebben we hieronder voor je op een rij gezet.

Bij Een kus van Nora kun je terecht voor meubels en andere unieke en gerecyclede producten met 'een kusje erop'.

Bij Felt Sense vind je producten zoals tassen, kleding, framedrums en een handgevilte schaal, gemaakt van natuurlijke materialen en hergebruikte stoffen.

zelfsprekend logo

Abstracte fotografie vind je bij Zelfsprekend: kersthangers, sieraden, fotokaarten, wanddecoraties en verjaardagskalenders.

 

Kaarsen in alle soorten, formaten en kleuren zijn te koop bij SML-kaarsenatelier. Bijna alle kaarsen zijn gemaakt van kaarsresten.

doorleef logo

Bij Doorleef vind je producten zoals wierook, knuffelsteentjes, chakra-armbandjes, essentiële olie en aromadiffusers.

 

 

Duurzame producten zijn te koop bij Elkedaggroener.nl. Zoals geschept papier, een kerstboompje van snoeihout en de Elke dag groener-kalender met ruim 365 duurzame tips.

 

 

Bij Aafke Floor kun je wenskaarten kopen (ook kerstkaarten), maar ook prachtige houten hangers met egelprint en bedrukte kleding.

Dees Dots heeft diverse cadeautjes te koop zoals een beschilderd hart, een beschilderde torso en verschillende kersthangers.

PR logo final

De creaties van PR Works zijn vaak geïnspireerd door de natuur: schilderijen, pasteltekeningen, kunstobjecten van steen en lampen.