De Kunst & Ambachtenwinkel

Uniek, duurzaam en van lokale ondernemers

De winkel van OngeEikt

Wie unieke en vaak duurzame producten van lokale ondernemers zoekt of wil kennismaken met onze coöperatie is van harte welkom aan het Koopmansplein 6-8 in Assen. Onze openingstijden vind je onder 'Contact'


Locatie

Onze Kunst & Ambachtenwinkel is sinds juni 2020 gevestigd aan het Koopmansplein. Hier verkopen we kunstwerken en ambachtelijke creaties van onze leden. De meeste koopwaar is uniek en duurzaam gemaakt. Bij veel producten is sprake van hergebruik of het upcyclen' van materialen, soms op een onverwachte manier. Ook de natuur speelt een grote rol, op foto's, in beelden en in het hergebruik van bijvoorbeeld wol.
In de Eikplaats, naast de winkel is een minibieb, waar je boeken kunt halen en brengen rond thema's als duurzaamheid, kunst, ambachtelijk werk en samenwerken. En er is een zadenbieb waar je gratis zaden kunt meenemen en brengen.
In de winkel is een inleverplek voor kaarsresten. Van deze resten maakt SML-kaarsenatelier weer nieuwe kaarsen. 


Assortiment

We vernieuwen het assortiment en de inrichting van de winkel elk kwartaal, zodat ook onze vaste klanten nieuwe producten en cadeautjes kunnen vinden.
Er zijn teveel producten om ze allemaal te noemen, maar dit kun je onder andere in onze winkel kopen: calendulazalf, armbandjes, keramiek, pindakaas, ansichtkaarten, duurzaamheidskalender, kaarsen, planten, kussens, schaaltjes, fotokalenders, kettingen, geschept papier, thee, kiemzaden, textielkunst, mondkapjes, wanddecoraties, talking sticks, flagdrums, kunst en kleine meubels.


Webwinkels

Je kunt ook online komen 'snuffelen' en kopen, want veel van onze coöperatieleden hebben een webwinkel. Die staan allemaal hieronder.

Bij Een kus van Nora kun je terecht voor meubels en andere unieke en gerecyclede producten met 'een kusje erop'.

Bij Felt Sense vind je producten zoals tassen, kleding, framedrums en een handgevilte schaal, gemaakt van natuurlijke materialen en hergebruikte stoffen.

Kaarsen in alle soorten, formaten en kleuren zijn te koop bij SML-kaarsenatelier. Bijna alle kaarsen zijn gemaakt van kaarsresten.

 

 

Duurzaam en handgemaakt vind je bij Elkedaggroener.nl. Zoals eigengemaakte jam, Piets Pindakaas en de Elke dag groener-kalender met ruim 365 duurzame tips.

Magical Nature Aradia van Lissum

Bij Magical Nature is onder andere een webshop waar je thee van diverse kruidenmelanges kunt bestellen. Deze thee bevat geen theïne.

PR logo final

De creaties van PR Works zijn geïnspireerd door de natuur en door het hergebruik van materialen: schilderijen, pasteltekeningen, kunstobjecten van steen en lampen.

Logo Martine Healing

Bij Martine Healing vind je zelfgemaakte Orgonites zoals hartjes, amuletten en piramides. Je kunt ze ook energetisch speciaal op jou laten afstemmen.

Logo Abdi tradionele houtbewerking

Traditionele Japanse houtbewerking: daarvoor kun je terecht bij Ab-d Art. Kijk in de shop voor onder andere kamerschermen, lampen en onderzetters.