Over ons

Samenwerken, elkaar inspireren en aanvullen.

Logo letters OngeEikt graduate groen transparante achtergrond

Over de leden van OngeEikt

Een coöperatie is niets zonder haar leden. Coöperatie OngeEikt bestaat uit ondernemers, makers, dienstverleners en kunstenaars uit Assen en omgeving.
Het is een diverse groep mensen voor wie duurzaamheid, inclusief werken en sociale verbondenheid belangrijke kernwaarden zijn.

analytics
girl working
conference-room

ontmoet hier Onze Leden

bewerkt eelste portret half klein

Eelste Abels

Oprichter OngeEikt


De missing link tussen wat nu gewoon is, en steeds normaler gaat worden: een meer inclusieve maatschappij, waarin iedereen de ruimte voelt om zichzelf te zijn.
De Genderfilosoof geeft interactieve workshops, coaching, lezingen en colleges rondom onbewuste aannames aan onder andere professionals en studenten. Ben jij bereid om jezelf in de spiegel aan te kijken?

Naar mijn website

liedeke

Liedeke van Spronsen

Oprichter OngeEikt


Basisbanen en kaarsenatelier. Ooit begon het als authentiek kaarsenatelier in Assen met een heel speciaal verhaal, waar van kaarsresten nieuwe kaarsen gemaakt worden. Nu is SuperMirthe’s Lichtpuntjes een vooruitstrevend bedrijf dat mensen helpt weer betekenis te voelen door dagelijks werk te doen.

Naar mijn website

frank_en_gonneke

Frank & Gonneke

Wij zijn Frank en Gonneke. Onze passie ligt bij de mens als geheel. Waar jij vastloopt op jouw levenspad, zijn wij er om - samen met jou - weer deuren te openen. Wij werken met Holistische Therapie, Reiki en coaching. Samen kijken we wat het beste voor jou werkt. De verantwoordelijkheid ligt bij jou, dus je gaat ook zelf thuis aan de slag. Samen laten we jou weer in je kracht staan. Waar nodig helpen we je, bijvoorbeeld bij het doorbreken van oude patronen.
Je kunt ook bij ons terecht voor AromaTouch en individuele Reiki cursussen.

Naar onze website

fbthdr

Nora

Bij Een Kus van Nora kun je terecht voor unieke handgemaakte en custom-made (meditatie)kussens, accessoires en meubels met een ‘Kusje erop’.  Door upcyclen, her-ontwerpen, repareren en herstofferen geef ik meubels, voorwerpen en accessoires een tweede leven. Heb je meubels of accessoires die wel een ‘Kusje erop’ kunnen gebruiken dan ben je bij mij aan het goede adres.

Ook voor jouw eigen projecten kan ik je als ideeënmakelaar verder helpen. Advies, workshops en samen werken aan het vormgeven van jouw idee behoren tot de mogelijkheden.

Naar mijn Facebook

helena

Helena Hartholt

Bestuurslid OngeEikt

Zelfsprekend is een plek voor levensKUNST en begeleiding bij de kunst van het LEVEN. Als levenskunstenaar en abstract natuurfotograaf zet ik mijn talenten in om het mooie in mensen en de natuur tot uitdrukking te brengen via kunstproducten. Het gaat daarbij om kaarten, wanddecoraties, tegeltjes, kalenders en sieraden die in de webshop van Zelfsprekend te krijgen zijn. Ik maak ook wanddecoraties op maat.
Daarnaast begeleid en adviseer ik mensen op een kunstzinnige manier bij veranderingen in hun leven of werk.

Naar mijn website

lida

Lida Adriaansen

Met IndianRoot en de Zadenbibliotheek hou ik me bezig met mijn grote passie voor zaden, kiemen, planten, tincturen, en alles daaromheen. Te krijgen zijn: zaden, planten (kruiden, succulenten, bamboe), tincturen, siropen & zalven. Verder organiseer ik leuke workshops voor kinderen en voor volwassenen rond deze onderwerpen.

Naar mijn Facebook

Margot van Belkum

Margot van Belkum

Ik ben een vakidioot. Met Bureau van Belkum doe ik niets liever dan zzp’ers helpen om hun bedrijf goed op de (digitale) kaart te zetten, zodat ze meer klanten bereiken. Hoe bereik je meer resultaat met je website en je teksten? Ik geef je advies en tips, ik kan je leren hoe je het zelf oppakt, of ik neem het van je over, zodat jij je handen vrij hebt voor de rest van je bedrijf.
Verder verzorg ik LinkedIn instructies, maak ik allerlei teksten prettiger leesbaar, en ben ik websitemanager bij een grote provinciale website met een paar duizend gebruikers.


Naar mijn website

Ageda Venema foto Erik Tipker

Ageda Venema

Hi, ik ben Ageda. En ik heb een droom: Energieneutraal wonen, zelfvoorzienend leven! Wil jij ook groener leven? Lees mijn blogs, download de gratis checklists, schrijf je in voor tips, koop mijn e-book of mijn kalender met 365 duurzame tips.
Heb je liever persoonlijk contact? Als duurzaamheidsspecialist geef ik je advies op maat.

Naar mijn website

eline groeneheijde

Eline Groeneheijde

Geïnspireerd door de noodzaak om in harmonie te leven met de Aarde geef ik vanuit Felt Sense gebruikte kleding en stoffen een tweede leven als mooi en bruikbaar product. Vilten, weven en haken met stofrepen, en boro zijn enkele van mijn technieken.
Mijn overtuiging dat alles met elkaar verbonden is vormt de basis van de rituelen die ik begeleid. Mijn framedrum is hierbij onmisbaar. Framedrums worden al duizenden jaren gebruikt als instrument om geluid te geven aan transformerende processen. Ik geef workshops aan mensen die hun eigen drum willen bouwen.


Naar mijn website

Suhela Pluijmers

Suhela Pluijmers

Ik ben Suhela Pluijmers, beeldend kunstenaar, lichaamsgericht therapeut en (familie)opsteller. Dit alles past onder de noemer KunstvanZijn.
Als kunstenaar richt ik eerst mijn blik naar binnen. Beeldend breng ik naar buiten wat mij beweegt, vaak als reactie op wat er in de wereld om mij heen gebeurt.
Op dezelfde manier help ik als therapeut mensen naar binnen kijken en daar te voelen en ervaren wat er is, om zicht te krijgen op wat er werkelijk speelt.

Naar mijn website

Erik Tipker OngeEikt

Erik Tipker

Ik ben eigenaar van ETdesign.nl, een creatief bedrijf gespecialiseerd in keramische kunst en fotografie. Als keramist maak ik vaak beelden met een andere twist, zoals dieren met iets menselijks. Een schildpad op zijn achterpoten of een haas met een hoed.

Fotograferen volgens de gebaande paden past niet bij mij. Ik zoek rust en sfeer in de foto, waarbij ik vaak kies voor een ander standpunt. Ik fotografeer graag beweging, rook, stoom, vuur, natuur, concerten, festivals en natuurlijk mijn zoon Luka.


Naar mijn website

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Trijntje Bakker

Mijn naam is Trijntje Bakker, textielkunstenaar en natuurliefhebber. Mijn passie is garen. Verder werk ik met stoffen en hergebruik ik oude materialen of materialen uit de natuur, zoals schelpen, zeeglas, hout of zeewier. Het resultaat: gehaakte of gebreide sieraden.
Ook vilten met draad doe ik graag en sinds kort borduur ik. Alles is eigen ontwerp, een patroon is er nooit. Ook mijn vrije werk is textiel. Vaak zijn dat de wat grotere objecten.
Als uitstapje werk ik met stenen, waar ik composities van maak of die ik beschilder.

Naar mijn website

jitske van der spoel website OngeEikt

JItske van der Spoel

Onder de naam ‘voelsprieter voor spoorsupport’ werk ik als heldervoelend coach. De coaching bestaat uit gesprekken en kan worden aangevuld met meditatie, lichaamsgericht werk en andere helende technieken. Tijdens een sessie stem ik me af op jou. Ik voel verder dan de woorden die je vertelt. Wat ik waarneem ‘leg ik in het midden’. Jij bepaalt of het klopt voor jou. Ik doe dit al ruim 10 jaar.
Om in balans te blijven vertoef ik veel in de natuur en mijn (moes)tuin en creëer ik ‘Webbedingen van Het Groene Web, een toefje natuur met een snufje magie’.


Naar mijn website

foto Aafke Floor website

Aafke Floor

Een creatieveling met een groen hart, dat ben ik! Ik maak graag mooie en duurzame producten die de natuur iets te bieden hebben. In mijn bescheiden atelier aan huis bedruk ik materialen zoals papier, hout, textiel of kleding door middel van zeefdruk.
Ik ben ook illustrator en ontwerp wenskaarten, geboortekaarten, logo's en visitekaartjes (huisstijl). De kaarten kan ik drukken op duurzaam papier.
Heb jij een leuk (duurzaam) project waarbij je mijn kennis en talenten goed kan gebruiken? Laat het me weten, ik doe graag mee!

Naar mijn website

Liza Werkman website

Liza Werkman

Op mijn twaalfde kreeg ik een fototoestel, waarmee ik vooral mijn familie fotografeerde. Later werd de natuur- en landschapsfotografie mijn passie. Door te spelen met licht, ontstonden er kleurrijke creaties.
Tijdens het werken in fotosnelservice zaken leerde ik foto’s ontwikkelen en afdrukken. Vijftien jaar geleden ging ik overstag en maakte ik van mijn hobby een dagelijkse bezigheid.
Ik heb diverse foto-exposities in zorgcentra in Assen en omstreken gehad. Ook maak ik fotokaarten om te versturen. En vorig jaar bracht ik een verjaardagskalender uit met foto’s van eekhoorns.

 

Desiree Lengers

Desiree Lengers 

Mijn naam is Desiree Lengers, Dot-artist. Ik breng mijn werk uit onder de naam DeesDots. Jarenlang heb ik in de grafische wereld gewerkt en ben een creatief persoon. Ik gebruik de kleuren van de drukkunst nu terug in het zetten van stippen. Dit heet ‘dotting’. Deze 4 of 5 kleuren pas ik nu toe op het maken van mijn schilderijen. Daarnaast maak ik met dezelfde dot-techniek Gedenk-en Geschenkstenen en andere zelfgemaakte producten.

Naar mijn Instagram