Over ons

Samenwerken, elkaar inspireren en aanvullen.

Logo letters OngeEikt graduate groen transparante achtergrond

Over de leden van OngeEikt

Een coöperatie is niets zonder haar leden. Coöperatie OngeEikt bestaat uit ondernemers, makers, dienstverleners en kunstenaars uit Assen en omgeving.
Het is een diverse groep mensen voor wie duurzaamheid, inclusief werken en sociale verbondenheid belangrijke kernwaarden zijn.

uitsnede foto opening OngeEikt 570 270

ontmoet hier Onze Leden

Alle onderstaande foto's zijn gemaakt door Erik Tipker, van ETdesign.

Liedeke van Spronsen

Liedeke van Spronsen

Ooit begon het als authentiek kaarsenatelier in Assen met een heel speciaal verhaal, waar van kaarsresten nieuwe kaarsen gemaakt worden. Nu is SML-kaarsenatelier een vooruitstrevend bedrijf met twee locaties dat mensen helpt weer betekenis te voelen door dagelijks werk te doen.

Liedeke is een van de oprichters van OngeEikt.

Naar SML website

Kus van Nora

Nora Hoog

Bij Een Kus van Nora koop je unieke handgemaakte (meditatie)kussens, accessoires en meubels met een ‘Kusje erop’.  Door upcyclen, repareren en herstofferen geef ik meubels, voorwerpen en accessoires een tweede leven.
Heb je meubels of accessoires die wel een ‘Kusje erop’ kunnen gebruiken dan ben je bij mij aan het goede adres.

Naar Facebookpagina

Helena Hartholt

Helena Hartholt

Als levenskunstenaar en abstract natuurfotograaf zet ik mijn talenten in om het mooie in mensen en de natuur tot uitdrukking te brengen. Via de webshop van Zelfsprekend zijn mijn kaarten, wanddecoraties, tegeltjes, kalenders en sieraden verkrijgbaar.
Ook support ik mensen op een creatieve en speelse manier bij veranderingen in hun leven of werk.

Ik ben bestuurslid bij OngeEikt.

Naar website Zelfsprekend

Lida Adriaansen

LIDA ADRIAANSEN

Zaaien en kweken van planten is mijn passie. Het verzamelen en verspreiden van zaden loopt daar als een rode draad doorheen. Planten zijn belangrijk voor ons. Ze helpen bij onze groei en gezondheid, door de heilzame werking via onder andere voeding en kruiden.
Bij IndianRoot kun je terecht voor zaden, planten, diverse zelfgemaakte kruidenproducten en talking sticks. Wil je zelf aan de slag? Kijk op mijn Facebook voor een leuke workshop.

Naar mijn Facebook

Margot van Belkum

MARGOT VAN BELKUM

Met Bureau van Belkum doe ik niets liever dan zzp’ers helpen om hun bedrijf goed op de (digitale) kaart te zetten, zodat ze meer klanten bereiken. Hoe bereik je meer resultaat met je website en je teksten? Ik geef je tips, ik leer je hoe je het zelf oppakt, of ik neem het van je over, zodat jij je kunt richten op de rest van je bedrijf. Ook verzorg ik LinkedIn instructies, maak ik teksten leesbaar en heb ik veel ervaring als websitemanager.

Naar mijn website

Ageda Venema

AGEDA VENEMA

Hi, ik ben Ageda. En ik heb een droom: Energieneutraal wonen, zelfvoorzienend leven! Wil jij ook groener leven? Lees mijn blogs op Elke Dag Groener, download de gratis checklists, volg mijn workshops over groen huishouden, schrijf je in voor tips, of koop mijn e-book of mijn kalender met 365 duurzame tips.
Heb je liever persoonlijk contact? Als duurzaamheidsspecialist geef ik je advies op maat.

Ik ben voorzitter bij OngeEikt.

Naar mijn website

Eline Groenheijde

ELINE GROENHEIJDE

Via creativiteit verbind ik me met mezelf en de wereld om me heen. Geïnspireerd door de wens om in harmonie te leven met de Aarde maak ik vanuit Felt Sense mooie en bruikbare producten van natuurlijke materialen als wol en visleer, en van hergebruikte stoffen. Voor een persoonlijk cadeau of orders van kleine bedrijven zoek ik de mooiste materialen bij elkaar. Verder begeleid ik rituelen en geef ik workshops aan mensen die hun eigen sjamanendrum willen bouwen.

Naar mijn Facebook

Suhela Pluijmers

SUHELA PLUIJMERS

Ik ben beeldend kunstenaar, lichaamsgericht therapeut en (familie)opsteller. Dit alles past onder de noemer KunstvanZijn. Als kunstenaar richt ik eerst mijn blik naar binnen. Beeldend breng ik naar buiten wat mij beweegt, vaak als reactie op wat er in de wereld om mij heen gebeurt. Op dezelfde manier help ik als therapeut mensen naar binnen kijken en daar te voelen en ervaren wat er is, om zicht te krijgen op wat er werkelijk speelt.

Naar mijn website

Desiree Lengers

DESIREE LENGERS

Ik ben Dot-artist. Ik breng mijn werk uit onder de naam DeesDots. Jarenlang heb ik in de grafische wereld gewerkt en ik ben een creatief persoon. Ik gebruik de kleuren van de drukkunst nu terug in het zetten van stippen. Dit heet ‘dotting’. Deze vier of vijf kleuren pas ik nu toe op het maken van mijn schilderijen. Daarnaast maak ik met dezelfde dot-techniek Gedenk- en Geschenkstenen en andere zelfgemaakte producten.

Naar mijn Instagram

Paula_ETF8697 vierkant 800

PAULA REILMAN

Ik ben geboren en getogen in Zuidelijk Afrika, waar ik de kunstacademie afrondde. Als beeldend kunstenaar en ‘creator’ zoek ik naar mijn ‘African Roots’. Ik hou van diverse kunstvormen, van schilderijen tot stenen beelden en keramiek. Inspiratie haal ik uit de natuur. Ik maak onder andere duurzame schemerlampen en wanddecoratie. Ook geef ik kunstworkshops en styling-adviezen bij grafisch, interieur- en tuindesign. Voor vrije werken en opdrachten ben je bij mij aan het juiste adres.

Naar mijn website

Liesbeth Ros en Geke Kloosterhof

LIESBETH ROS EN GEKE KLOOSTERHOF

Natuurlijk Trainingen Noord is de ontwikkelplek voor iedereen. Wij geven trainingen, workshops en coachen ter bevordering van persoonlijk leiderschap en welbevinden/welzijn. Daarbij sluiten wij aan bij jouw leefwereld en laten de eigen regie bij jou. Wij werken op basis van gelijkwaardigheid en kijken vooral naar mogelijkheden en talenten. Het draait om jouw persoonlijke leef- en werkplezier.
Natuurlijk Trainingen Noord is een samenwerkingsverband tussen Geke Kloosterhof | Coaching in de Natuur en Liesbeth Ros | Met Karakter.

Naar onze website

Nog geen foto

JANNEKE KOOPS

Voor Janneke is het creatieve proces belangrijker dan het product dat hiervan het resultaat is.
Binnenkort licht ze meer toe over wat ze zoal maakt en bedenkt.

De Vrienden van ongeeikt

Doorleef foto van hun site

DOORLEEF

De passie van Frank en Gonneke ligt bij de mens als geheel. Ze helpen mensen die vastlopen op hun levenspad en werken onder andere met Holistische Therapie, (individuele) Reiki, coaching en AromaTouch.
Naar website DoorLeef

Aafke Floor

AAFKE FLOOR

Deze creatieveling met een groen hart maakt graag mooie en duurzame producten die de natuur iets te bieden hebben. Ze bedrukt materialen zoals papier, hout, textiel of kleding via zeefdruk en is ook illustrator en ontwerper.
Naar website Aafke Floor

Trijntje Bakker

TRIJNTJE BAKKER

Textielkunstenaar en natuurliefhebber met een passie voor garen. Ze hergebruikt oude materialen of materialen uit de natuur. Ze maakt gehaakte of gebreide sieraden.  Alles is eigen ontwerp, een patroon is er niet.
Naar website Trijntje Bakker

Ans_ETF9479 vierkant 800

ANS COURTIER

Ze is beeldend kunstenaar en haar praktijk heet Squaremeetscircle. Ze gebruikt foto’s, tekeningen en grote installaties. Ze maakt o.a. herinneringsobjecten samen met mensen in haar atelier. Die ervaren dat als erg waardevol.
Naar website Ans Courtier