Over ons

Samenwerken, elkaar inspireren en aanvullen.

Logo letters OngeEikt graduate groen transparante achtergrond

Over de leden van OngeEikt

Binnenkort (eind 2023) houdt de coöperatie op te bestaan. Coöperatie OngeEikt bestond uit ondernemers, makers, dienstverleners en kunstenaars uit Assen en omgeving. Een diverse groep mensen voor wie duurzaamheid, inclusief werken en sociale verbondenheid belangrijke kernwaarden waren.

uitsnede foto opening OngeEikt 570 270

Ontmoet hier onze leden

De eerste zes foto's zijn gemaakt door Erik Tipker, van ETdesign.

Ageda Venema

AGEDA VENEMA

Hi, ik ben Ageda. En ik heb een droom: Energieneutraal wonen, zelfvoorzienend leven! Wil jij ook groener leven? Lees mijn blogs op Elke Dag Groener, download de gratis checklists, volg mijn workshops over groen huishouden, schrijf je in voor tips, of koop mijn e-book of mijn kalender met 365 duurzame tips.
Heb je liever persoonlijk contact? Als duurzaamheidsspecialist geef ik je advies op maat.

Ik ben voorzitter bij OngeEikt.
www.elkedaggroener.nl

Kus van Nora

Nora Hoog

Bij Een Kus van Nora koop je unieke handgemaakte (meditatie)kussens, accessoires en meubels met een ‘Kusje erop’.  Door upcyclen, repareren en herstofferen geef ik meubels, voorwerpen en accessoires een tweede leven.
Heb je meubels of accessoires die wel een ‘Kusje erop’ kunnen gebruiken dan ben je bij mij aan het goede adres.
Naar Facebookpagina

Helena Hartholt

Helena Hartholt

Als levenskunstenaar en abstract natuurfotograaf zet ik mijn talenten in om het mooie in mensen en de natuur tot uitdrukking te brengen. Via de webshop van Zelfsprekend zijn mijn kaarten, wanddecoraties, tegeltjes, kalenders en sieraden verkrijgbaar.
Ook support ik mensen op een creatieve en speelse manier bij veranderingen in hun leven of werk.

Ik ben bestuurslid bij OngeEikt.
https://zelfsprekend.nu

Margot van Belkum

Margot van Belkum

Met Bureau van Belkum doe ik niets liever dan zzp’ers helpen om hun bedrijf goed op de (digitale) kaart te zetten, zodat ze meer klanten bereiken. Hoe bereik je meer resultaat met je website en je teksten? Ik geef je tips, ik leer je hoe je het zelf oppakt, of ik neem het van je over, zodat jij je kunt richten op de rest van je bedrijf. Ook verzorg ik LinkedIn instructies, maak ik teksten leesbaar en heb ik veel ervaring als websitemanager.
www.bureauvanbelkum.nl

Eline Groenheijde

ELINE GROENHEIJDE

Via creativiteit verbind ik me met mezelf en de wereld om me heen. Geïnspireerd door de wens om in harmonie te leven met de Aarde maak ik vanuit Felt Sense mooie en bruikbare producten van natuurlijke materialen als wol en visleer, en van hergebruikte stoffen. Voor een persoonlijk cadeau of orders van kleine bedrijven zoek ik de mooiste materialen bij elkaar. Verder begeleid ik rituelen en geef ik workshops aan mensen die hun eigen sjamanendrum willen bouwen.
Naar mijn Facebook

Paula Reilman

PAULA REILMAN

Ik ben geboren  in Zuid-Afrika, waar ik de kunstacademie afrondde. Als beeldend kunstenaar en ‘creator’ zoek ik naar mijn ‘African Roots’. Ik hou van diverse kunstvormen, van schilderijen tot stenen beelden en keramiek. Inspiratie haal ik uit de natuur. Ik maak onder andere duurzame lampen en wanddecoratie. Ook geef ik kunstworkshops en styling-adviezen bij grafisch, interieur- en tuindesign. Voor vrije werken en opdrachten ben je bij mij aan het juiste adres.
www.paulareilman.com

Aradia van Lissum

ARADIA VAN LISSUM

De natuur vind ik magisch. Zoals dr. Kneipp al zei: “Alles wat we nodig hebben om gezond te blijven, heeft de natuur ons in overvloed gegeven.” Ik leef volgens de seizoenen en volg het ritme van de maan.
Ik ben natuurgeneeskundige, energetisch therapeut, coach, reikimaster en daar word ik ontzettend gelukkig van. Graag laat ik mensen zien dat ze zelf de regie over hun geluk en gezondheid hebben. Ook geef ik yin yogales, want ontspannen inspannen is voor body, mind and soul belangrijk.
www.magicalnature.nl

Janneke Koops

JANNEKE KOOPS

Voor Janneke is het creatieve proces belangrijker dan het product dat hiervan het resultaat is.
Binnenkort licht ze meer toe over wat ze zoal maakt en bedenkt.

Jantien met Geluksvogel

JANTIEN NIENHUIS

Wie wat meer wil weten over de creatieve Jantien kan op haar website in aanbouw kijken: www.syvart.nl

Abdi lid OngeEikt

AHMAD ABDI

Werken met hout is mijn passie. Elke houtsoort heeft zijn eigen karakter en toepassingen en de bewerkingsmogelijkheden zijn veelzijdig. Ik werk precies en ben gespecialiseerd in de Japanse houtbewerkingstraditie en maak bijvoorbeeld lampen en kamerschermen. Dan zaag ik 200 tot 800 kleine houtstukjes op maat en pas deze in elkaar. Voor een mooie lichtinval gebruik ik origineel rijstpapier. Elk product is uniek in grootte, vorm en uitstraling. Met de klant stem ik af wat past bij haar of zijn interieur.
https://ab-d.nl/ 

Martine Hoving

MARTINE HOVING

Na de kunstacademie en werkervaring in de creatieve sector ben ik nu 12 jaar zelfstandig grafisch ontwerper en fotograaf. Daarnaast ontwikkelde ik me op spiritueel gebied en geef ik consulten als transformatietherapeut. Ik combineer deze creatieve en spirituele wereld, door me toe te leggen op edelstenen en het creëren van Orgonites: giethars objecten met edelsteen en metaal. Ik vind het effect van Orgonites op een positievere leefomgeving heel bijzonder.
www.martinehealing.nl en
www.martinehoving.nl

Foto van Toos Immerzeel

TOOS IMMERZEEL

Eerst was het een hobby, daarna werkte ik professioneel met glas en sinds 2004 geef ik workshops. Glas is een fantastisch medium. Er zijn veel verschillende soorten glas, elk met unieke eigenschappen. Het is bijzonder om daar mooie producten van te maken. Kleine vogeltjes van glas zijn heel leuk om te maken en bij glas-in-loodramen kun je spelen met het licht dat door het glas valt. Ik vind het mooi om te zien dat deelnemers aan mijn workshops ook gegrepen worden door het werken met glas.
https://loodlicht.com/

De Vrienden van ongeeikt

eikenblad 450