Over ons

Samenwerken, elkaar inspireren en aanvullen.

Logo letters OngeEikt graduate groen transparante achtergrond

Over de leden van OngeEikt

Een coöperatie is niets zonder haar leden. Coöperatie OngeEikt bestaat uit ondernemers, makers, dienstverleners en kunstenaars uit Assen en omgeving.
Het is een diverse groep mensen voor wie duurzaamheid, inclusief werken en sociale verbondenheid belangrijke kernwaarden zijn.

visitekaartjes ongeeikt 250
gezamenlijk kunstwerk OngeEikt 270
uitsnede foto opening OngeEikt 570 270

ontmoet hier Onze Leden

liedeke

Liedeke van Spronsen

Oprichter OngeEikt

Basisbanen en een kaarsenatelier. Ooit begon het als authentiek kaarsenatelier in Assen met een heel speciaal verhaal, waar van kaarsresten nieuwe kaarsen gemaakt worden. Nu is SuperMirthe’s Lichtpuntjes een vooruitstrevend bedrijf met twee locaties dat mensen helpt weer betekenis te voelen door dagelijks werk te doen.
Naar mijn website

Frank_ETF8565 vierkant 800

Frank Hoogenboom

Ik ben Frank. Sinds 20 jaar heb ik Reiki I en II. Ook doe ik aan Rapid Healing, waarbij je het genezend vermogen van een lichaam bevordert. Samen met Gonneke rondde ik de opleiding tot Holistisch Therapeut af. Werken met mensen en hen helpen is mijn passie. Zoals toen ik iemand met een hernia behandelde en hij na een week weer functioneerde. Daar doe ik het voor.
Sinds de oprichting ben ik betrokken bij OngeEikt, vanuit mijn sociale betrokkenheid en omdat ik in het concept geloof. 
Naar mijn LinkedIn profiel

Gonneke_ETF8556 vierkant 800

Gonneke Zoodsma

Samen met Frank heb ik DoorLeef opgezet, een praktijk met Holistische Therapie, Reiki en coaching.
Onze passie ligt bij de mens als geheel. Waar jij vastloopt op jouw levenspad, zijn wij er om - samen met jou - weer deuren te openen. De verantwoordelijkheid ligt bij jou, dus je gaat ook zelf thuis aan de slag. Zo kom je weer in je kracht te staan. Waar nodig helpen we je, bijvoorbeeld bij het doorbreken van oude patronen.
Je kunt ook bij ons terecht voor AromaTouch en individuele Reiki cursussen.
Naar onze website

Kus van Nora

Nora

Bij Een Kus van Nora kun je terecht voor unieke handgemaakte en custom-made (meditatie)kussens, accessoires en meubels met een ‘Kusje erop’.  Door upcyclen, her-ontwerpen, repareren en herstofferen geef ik meubels, voorwerpen en accessoires een tweede leven. Heb je meubels of accessoires die wel een ‘Kusje erop’ kunnen gebruiken dan ben je bij mij aan het goede adres.

Ook voor jouw eigen projecten kan ik je als ideeënmakelaar verder helpen. Advies, workshops en samen werken aan het vormgeven van jouw idee behoren tot de mogelijkheden.
Naar mijn Facebook

Helena Hartholt

Helena Hartholt

Bestuurslid OngeEikt

 

Zelfsprekend is een plek voor levensKUNST en begeleiding bij de kunst van het LEVEN. Als levenskunstenaar en abstract natuurfotograaf zet ik mijn talenten in om het mooie in mensen en de natuur tot uitdrukking te brengen via kunstproducten. Het gaat daarbij om kaarten, wanddecoraties, tegeltjes, kalenders en sieraden die in de webshop van Zelfsprekend te krijgen zijn. Ik maak ook wanddecoraties op maat.
Daarnaast begeleid en adviseer ik mensen op een kunstzinnige manier bij veranderingen in hun leven of werk.

Naar mijn website

Lida Adriaansen

Lida Adriaansen

Zaaien en kweken van allerlei planten is mijn passie. Het verzamelen en verspreiden van zaden loopt daar als een rode draad doorheen. Planten zijn van grote betekenis voor ons. Ze helpen bij onze groei en gezondheid, door de heilzame werking via onder andere voeding en kruiden.
Bij IndianRoot kun je terecht voor zaden, planten, diverse zelfgemaakte kruidenproducten en talking sticks.
Wil je zelf ook aan de slag? Neem een kijkje op mijn facebook voor een leuke workshop en mijn producten.
Naar mijn Facebook

Margot van Belkum

Margot van Belkum

Ik ben een vakidioot. Met Bureau van Belkum doe ik niets liever dan zzp’ers helpen om hun bedrijf goed op de (digitale) kaart te zetten, zodat ze meer klanten bereiken. Hoe bereik je meer resultaat met je website en je teksten? Ik geef je advies en tips, ik kan je leren hoe je het zelf oppakt, of ik neem het van je over, zodat jij je handen vrij hebt voor de rest van je bedrijf.
Verder verzorg ik LinkedIn instructies, maak ik allerlei teksten prettiger leesbaar, en ben ik websitemanager bij een grote provinciale website met een paar duizend gebruikers.
Naar mijn website

Ageda Venema

Ageda Venema

Voorzitter Coöperatie OngeEikt

Hi, ik ben Ageda. En ik heb een droom: Energieneutraal wonen, zelfvoorzienend leven! Wil jij ook groener leven? Lees mijn blogs op Elke Dag Groener, download de gratis checklists, volg mijn workshops over groen huishouden, schrijf je in voor tips, of koop mijn e-book of mijn kalender met 365 duurzame tips.
Heb je liever persoonlijk contact? Als duurzaamheidsspecialist geef ik je advies op maat.

Naar mijn website

Eline Groenheijde

Eline Groenheijde

Ik ben Eline Groenheijde. Via creativiteit verbind ik me met mezelf en de wereld om me heen. Geïnspireerd door de wens om in harmonie te leven met de Aarde maak ik vanuit Felt Sense mooie en bruikbare producten van natuurlijke materialen als wol en visleer, en van hergebruikte stoffen. Voor een persoonlijk cadeau of orders van kleine bedrijven zoek ik de mooiste materialen bij elkaar. Verder begeleid ik rituelen en geef ik workshops aan mensen die hun eigen sjamanendrum willen bouwen. Interesse? Ik hoor graag van jou!

Naar mijn Facebook

Suhela Pluijmers

Suhela Pluijmers

Ik ben Suhela Pluijmers, beeldend kunstenaar, lichaamsgericht therapeut en (familie)opsteller. Dit alles past onder de noemer KunstvanZijn.
Als kunstenaar richt ik eerst mijn blik naar binnen. Beeldend breng ik naar buiten wat mij beweegt, vaak als reactie op wat er in de wereld om mij heen gebeurt.
Op dezelfde manier help ik als therapeut mensen naar binnen kijken en daar te voelen en ervaren wat er is, om zicht te krijgen op wat er werkelijk speelt.
Naar mijn website

Erik Tipker

Erik Tipker

Ik ben eigenaar van ETdesign, een creatief bedrijf gespecialiseerd in keramische kunst en fotografie. Als keramist maak ik vaak beelden met een andere twist, zoals dieren met iets menselijks. Een schildpad op zijn achterpoten of een haas met een hoed.

Fotograferen volgens de gebaande paden past niet bij mij. Ik zoek rust en sfeer in de foto, waarbij ik vaak kies voor een ander standpunt. Ik fotografeer graag beweging, rook, stoom, vuur, natuur, concerten, festivals en natuurlijk mijn zoon Luka.
Naar mijn website

Trijntje Bakker

Trijntje Bakker

Mijn naam is Trijntje Bakker, textielkunstenaar en natuurliefhebber. Mijn passie is garen. Verder werk ik met stoffen en hergebruik ik oude materialen of materialen uit de natuur, zoals schelpen, zeeglas, hout of zeewier. Het resultaat: gehaakte of gebreide sieraden.
Ook vilten met draad doe ik graag en sinds kort borduur ik. Alles is eigen ontwerp, een patroon is er nooit. Ook mijn vrije werk is textiel. Vaak zijn dat de wat grotere objecten.
Als uitstapje werk ik met stenen, waar ik composities van maak of die ik beschilder.
Naar mijn website

Aafke Floor

Aafke Floor

Een creatieveling met een groen hart, dat ben ik! Onder de naam AafkeFloor maak ik graag mooie en duurzame producten die de natuur iets te bieden hebben. In mijn bescheiden atelier aan huis bedruk ik materialen zoals papier, hout, textiel of kleding door middel van zeefdruk.
Ik ben ook illustrator en ontwerp wenskaarten, geboortekaarten, logo's en visitekaartjes (huisstijl). De kaarten kan ik drukken op duurzaam papier.
Heb jij een leuk (duurzaam) project waarbij je mijn kennis en talenten goed kan gebruiken? Laat het me weten, ik doe graag mee!
Naar mijn website

Ans Courtier 2019

Ans Courtier

Van beroep ben ik beeldend kunstenaar. Mijn praktijk heet ‘Squaremeetscircle’. Ik gebruik foto’s, tekeningen en installaties. Meestal werk ik vanuit een concept, waarna ik toeval de ruimte geef. Graag prikkel ik mensen om nog eens beter te kijken en iets te heroverwegen.
Ik ben bezig met grote weefwerken. In betere tijden exposeer ik regelmatig. Ook werk ik graag in opdracht, bijvoorbeeld aan herinneringsobjecten, die ik samen met mensen in mijn atelier maak. Die ervaren dat als erg waardevol.
Nu onderzoek ik hoe ik als kunstenaar deprimerende plekken in instellingen kan verbeteren.

Naar mijn website

Desiree Lengers

Desiree Lengers

Mijn naam is Desiree Lengers, Dot-artist. Ik breng mijn werk uit onder de naam DeesDots. Jarenlang heb ik in de grafische wereld gewerkt en ik ben een creatief persoon. Ik gebruik de kleuren van de drukkunst nu terug in het zetten van stippen. Dit heet ‘dotting’. Deze 4 of 5 kleuren pas ik nu toe op het maken van mijn schilderijen. Daarnaast maak ik met dezelfde dot-techniek Gedenk-en Geschenkstenen en andere zelfgemaakte producten.
Naar mijn Instagram

Paula_ETF8697 vierkant 800

Paula Reilman

Ik ben geboren en getogen in Zuidelijk Afrika, waar ik tot 1999 woonde en de kunstacademie afrondde. Als beeldend kunstenaar en ‘creator’, zoek ik continu naar mijn ‘African Roots’. Ik heb passie voor diverse kunstvormen, van schilderijen tot stenen beelden en keramiek. Inspiratie haal ik ook uit de natuur. Ik maak onder andere duurzame schemerlampen en wanddecoratie. Ik geef kunst- en onderwijskundige workshops. Ook geef ik styling-adviezen bij grafisch, interieur- en tuindesign. Voor vrije werken en opdrachten ben je bij mij aan het juiste adres.

Naar mijn website