Over ons

Samenwerken, elkaar inspireren en aanvullen.

Logo letters OngeEikt graduate groen transparante achtergrond

Over de leden van OngeEikt

Een coöperatie is niets zonder haar leden. Coöperatie OngeEikt bestaat uit ondernemers, makers, dienstverleners en kunstenaars uit Assen en omgeving.
Het is een diverse groep mensen voor wie duurzaamheid, inclusief werken en sociale verbondenheid belangrijke kernwaarden zijn.

uitsnede foto opening OngeEikt 570 270

ontmoet hier Onze Leden

De eerste acht foto's zijn gemaakt door Erik Tipker, van ETdesign.

Liedeke van Spronsen

Liedeke van Spronsen

Ooit begon het als authentiek kaarsenatelier in Assen met een heel speciaal verhaal, waar van kaarsresten nieuwe kaarsen gemaakt worden. Nu is SML-kaarsenatelier een vooruitstrevend bedrijf met twee locaties dat mensen helpt weer betekenis te voelen door dagelijks werk te doen.

Liedeke is een van de oprichters van OngeEikt.
https://sml-kaarsenatelier.nl/

Kus van Nora

Nora Hoog

Bij Een Kus van Nora koop je unieke handgemaakte (meditatie)kussens, accessoires en meubels met een ‘Kusje erop’.  Door upcyclen, repareren en herstofferen geef ik meubels, voorwerpen en accessoires een tweede leven.
Heb je meubels of accessoires die wel een ‘Kusje erop’ kunnen gebruiken dan ben je bij mij aan het goede adres.
Naar Facebookpagina

Helena Hartholt

Helena Hartholt

Als levenskunstenaar en abstract natuurfotograaf zet ik mijn talenten in om het mooie in mensen en de natuur tot uitdrukking te brengen. Via de webshop van Zelfsprekend zijn mijn kaarten, wanddecoraties, tegeltjes, kalenders en sieraden verkrijgbaar.
Ook support ik mensen op een creatieve en speelse manier bij veranderingen in hun leven of werk.

Ik ben bestuurslid bij OngeEikt.
https://zelfsprekend.nu

Lida Adriaansen

LIDA ADRIAANSEN

Zaaien en kweken van planten is mijn passie. Het verzamelen en verspreiden van zaden loopt daar als een rode draad doorheen. Planten zijn belangrijk voor ons. Ze helpen bij onze groei en gezondheid, door de heilzame werking via onder andere voeding en kruiden.
Bij IndianRoot kun je terecht voor zaden, planten, diverse zelfgemaakte kruidenproducten en talking sticks. Wil je zelf aan de slag? Kijk op mijn Facebook voor een leuke workshop.
Naar mijn Facebook

Margot van Belkum

MARGOT VAN BELKUM

Met Bureau van Belkum doe ik niets liever dan zzp’ers helpen om hun bedrijf goed op de (digitale) kaart te zetten, zodat ze meer klanten bereiken. Hoe bereik je meer resultaat met je website en je teksten? Ik geef je tips, ik leer je hoe je het zelf oppakt, of ik neem het van je over, zodat jij je kunt richten op de rest van je bedrijf. Ook verzorg ik LinkedIn instructies, maak ik teksten leesbaar en heb ik veel ervaring als websitemanager.
www.bureauvanbelkum.nl

Ageda Venema

AGEDA VENEMA

Hi, ik ben Ageda. En ik heb een droom: Energieneutraal wonen, zelfvoorzienend leven! Wil jij ook groener leven? Lees mijn blogs op Elke Dag Groener, download de gratis checklists, volg mijn workshops over groen huishouden, schrijf je in voor tips, of koop mijn e-book of mijn kalender met 365 duurzame tips.
Heb je liever persoonlijk contact? Als duurzaamheidsspecialist geef ik je advies op maat.

Ik ben voorzitter bij OngeEikt.
www.elkedaggroener.nl

Eline Groenheijde

ELINE GROENHEIJDE

Via creativiteit verbind ik me met mezelf en de wereld om me heen. Geïnspireerd door de wens om in harmonie te leven met de Aarde maak ik vanuit Felt Sense mooie en bruikbare producten van natuurlijke materialen als wol en visleer, en van hergebruikte stoffen. Voor een persoonlijk cadeau of orders van kleine bedrijven zoek ik de mooiste materialen bij elkaar. Verder begeleid ik rituelen en geef ik workshops aan mensen die hun eigen sjamanendrum willen bouwen.
Naar mijn Facebook

Paula Reilman

PAULA REILMAN

Ik ben geboren  in Zuid-Afrika, waar ik de kunstacademie afrondde. Als beeldend kunstenaar en ‘creator’ zoek ik naar mijn ‘African Roots’. Ik hou van diverse kunstvormen, van schilderijen tot stenen beelden en keramiek. Inspiratie haal ik uit de natuur. Ik maak onder andere duurzame lampen en wanddecoratie. Ook geef ik kunstworkshops en styling-adviezen bij grafisch, interieur- en tuindesign. Voor vrije werken en opdrachten ben je bij mij aan het juiste adres.
www.paulareilman.com

Janneke Koops

JANNEKE KOOPS

Voor Janneke is het creatieve proces belangrijker dan het product dat hiervan het resultaat is.
Binnenkort licht ze meer toe over wat ze zoal maakt en bedenkt.

Aradia van Lissum

ARADIA VAN LISSUM

De natuur vind ik magisch. Zoals dr. Kneipp al zei: “Alles wat we nodig hebben om gezond te blijven, heeft de natuur ons in overvloed gegeven.” Ik leef volgens de seizoenen en volg het ritme van de maan.
Ik ben natuurgeneeskundige, energetisch therapeut, coach, reikimaster en daar word ik ontzettend gelukkig van. Graag laat ik mensen zien dat ze zelf de regie over hun geluk en gezondheid hebben. Ook geef ik yin yogales, want ontspannen inspannen is voor body, mind and soul belangrijk.
www.magicalnature.nl

Janine Heerema

JANINE HEEREMA

Ik ben een maker. Tekenen, schilderen en naaien, ik kan het niet laten. Met mijn creatieve workshops geef ik het plezier in mooie dingen maken door. Om zelf in beweging te blijven volg ik een cursus illustratief tekenen.
Recent maak ik monoprints met de Gelliplate, grafische elementen gecombineerd met ‘old school’ tekenwerk. Je kunt mijn creaties onder andere kopen bij de winkel van OngeEikt aan het Koopmansplein.
Naar mijn Facebook

Martine Hoving

MARTINE HOVING

Na de kunstacademie en werkervaring in de creatieve sector ben ik nu 12 jaar zelfstandig grafisch ontwerper en fotograaf. Daarnaast ontwikkelde ik me op spiritueel gebied en geef ik consulten als transformatietherapeut. Ik combineer deze creatieve en spirituele wereld, door me toe te leggen op edelstenen en het creëren van Orgonites: giethars objecten met edelsteen en metaal. Ik vind het effect van Orgonites op een positievere leefomgeving heel bijzonder.
www.martinehealing.nl en
www.martinehoving.nl

Abdi lid OngeEikt

AHMAD ABDI

Werken met hout is mijn passie. Elke houtsoort heeft zijn eigen karakter en toepassingen en de bewerkingsmogelijkheden zijn veelzijdig. Ik werk precies en ben gespecialiseerd in de Japanse houtbewerkingstraditie en maak bijvoorbeeld lampen en kamerschermen. Dan zaag ik 200 tot 800 kleine houtstukjes op maat en pas deze in elkaar. Voor een mooie lichtinval gebruik ik origineel rijstpapier. Elk product is uniek in grootte, vorm en uitstraling. Met de klant stem ik af wat past bij haar of zijn interieur.
https://ab-d.nl/ 

Jantien met Geluksvogel

JANTIEN NIENHUIS

Jurjen Tiersma

Als freelancer verdien ik mijn geld voornamelijk met het schrijven en vertalen van teksten voor videogame-gerelateerde bedrijven. Niet verkeerd voor een nerd als ik, maar liever nog zou ik de kost verdienen als boekenschrijver en kunstschilder. Die laatste ambitie bracht me in contact met OngeEikt: ik gebruik de Eikplaats graag als atelier, en verkoop wel eens een schilderij in de winkel. Verder houd ik van reizen, (de meeste) dieren en (vrijwel alle) mensen. Wie foto’s van mijn schilderijen en reizen wil zien, zit goed op mijn instagram:
Naar mijn Instagram

De Vrienden van ongeeikt

eikenblad 450