De Maakplaats

Door de makers, voor de makers

De Maakplaats van Ongeeikt

De MaakPlaats is een laagdrempelige ambachtenwerkplaats voor makers, kunstenaars, studenten, ontwerpers en ondernemers aan het Koopmansplein 8 in Assen. Hier kun je een werkplek huren, gereedschap met elkaar delen, (rest)materialen doneren, ruilen of gebruiken, en ondersteuning krijgen bij je plannen als startende maker.
Bij de MaakPlaats komen upcycling & duurzaamheid, creativiteit & innovatie en inclusief werken & sociale verbondenheid samen.

Zoek jij voor jouw onderneming of hobby een ruimte waar je bijvoorbeeld hout kunt bewerken, stofferen, textiel bewerken of schilderen? Wil je je product beter maken door samen te werken? En wil je andere makers ontmoeten om kennis, vaardigheden en ideeën uit te wisselen? Dan is de MaakPlaats OngeEikt iets voor jou!

Atelier

In het atelier van de MaakPlaats kun je stofferen, naaien, textiel bewerken, producten afwerken, maar ook schilderen, tekenen, zeefdrukken of papier maken.

Werkplaats

In de werkplaats van de MaakPlaats kun je hout bewerken, zagen, schuren, boren en schaven. Ook kun je er metaal bewerken. 

Winkel

Naast de MaakPlaats is de Kunst & Ambachtenwinkel van OngeEikt. Als lid van OngeEikt kun je in de winkel je producten verkopen of je diensten aanbieden.